Izjava o zasebnosti

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje v uporabniški račun), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta. Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

Zavezujemo se, da pri nameščanju piškotkov upoštevamo relevantno zakonodajo, zlasti pa, določila Zakona o elektronskih komunikacijah, Splošne uredbe o varstvu podatkov in vsakokratnega zakona o varstvu podatkov.

KATERE PODATKE ZBIRAMO Z UPORABO PIŠKOTKOV?
Z uporabo piškotkov zbiramo naslednje podatke obiskovalcev naših spletnih strani:
– informacije o napravi (vrsta, znamka in tip),
– informacije o operacijskem sistemu (vrsta in verzija),
– informacije o spletnem brskalniku (vrsta in verzija),
– informacije o nastavitvah zaslona (npr. resolucija),
– informacije o straneh, ki so bile prikazane.

Tehnične informacije o napravi in programski opremi zbiramo zaradi zagotavljanja kakovostnega prikaza spletnih strani, informacije o prikazanih straneh pa zbiramo za potrebe analize, ki nam omogočajo izboljševanje vsebin in uporabniške izkušnje.

GOOGLE ANALYTICS (IDE + NID) omogočajo poglobljen pogled v uporabniško izkušnjo in pomagajo pri optimizaciji spletne strani.

Podatki o uporabi spletnega mesta (standardni internetni dnevniški podatki (vključno z vašim naslovom IP) in podatki o vedenju obiskovalcev v anonimni obliki), ki jih vsebujejo piškotki, se prenesejo in shranijo pri podjetju Googleh. Podjetje Google v skladu s potrdilom o zasebnostnem ščitu izjavlja, da spoštuje okvir zasebnostnega ščita, sklenjen med EU in ZDA.

FACEBOOK PIŠKOTKI omogočajo prijazno izkušnjo skupne rabe, kajti omogočajo preprosto interakcijo preko družabnih omrežij in beležijo metrike kot so število delitev, všečkov, komentarjev in ustvarjanje oglasov po meri uporabnikov.

YOUTUBE (GPS + YSC + PREF + VISITOR_INFO1_LIVE) piškotki omogočajo prikaz video vsebine s spletišča Youtube.

PIŠKOTKE LAHKO ODSTRANITE TUDI SAMI…
GOOGLE CHROME
MOZILLA FIREFOX
INTERNET EXPLORER
OPERA
SAFARI

Podatke, ki nam jih posredujete z uporabo naših spletnih strani skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem in spreminjanje. Podatki so shranjeni v strežnikih zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.